сряда, 5 юни 2013 г.

ДУБАЙ - Разкош в пустинята

Всеки от нас би желал да посети това уникално, изпълнено с лукс и красота място 


     За този град може да се пише и разказва с часове. Аз ще напиша в много кратък вариант за прекрасните места и архитектурните забележителности, които биха ви направили най - силно впечатление.
 
     Дубай е град с много известни сгради, които могат да се разгледат, но едни от най - извстните които трябва да посетите при евентуална екскурзия до там са Двореца на шейха, Дубайския музей, Джумейра най - високата сграда в света Бурж Халифа, както и емблемата на града - 7 звездния хотел Бурж Ал Араб. Градът е известен и със своите традиционни пазари, които са на всяка крачка. Изградени са изкуствени острови под формата на палми, където има вили, магазини, хотели. Има проекти за много други нестандартни и супер луксозни сгради и съоръжения, което прави Дубай една от най - интересните дестинации за екскурзии в света. 

     В Дубай лесно ще ви впечатлят безкрайните пясъчни плажове, силното слънце и безброй палми под които да се скриете на сянка. Ако обичате модерната архитектура, никъде в света не може да видите такива сгради и такъв разкош. Няма да изброявам, защото няма да успея да разкажа за всичко, но няма как да не спомена подводния хотел - Ходрополис или изкуствените острови под формата на карта на земното кълбо. Ако ви стане много горещо, спокойно можете да отидете в мола и да покарате ски на няколко крачки от пустинята. Дубай е най - космополитния град в света. 80% от населението са чужденци. 




 
     Някъде прочетох няколко полезни съвета и няма как да не ги споделя. Хубаво е, ако сте там по време на Рамадан, никога да не се храните, да не пушите и да не пиете на обществени места през светлата част на деня. Не трябва да снимате военни обекти или мюсюлманки. Да не пиете алкохол на обществени места. Дубай е много либерален към облеклото, така че можете да облечете съвсем леки дрехи, но не и провокативни. Алкохолът е позволен единствено в ресторантите на хотелите. 

     Ако имате нужда от шопинг терапия, това е точното място! Безкрайно много молове и пазари на които чрез пазарене можете да си осигурите избраната от вас стока на добри цени. Пазарът за злато е много изкушаващ с неговите 320 магазина. За любителите на морски дарове има рибен пазар, на който има богат избор на риба, миди, раци и всички други морски животинчета. Излишно е да казвам, че тук са най - големите молове в света, пълни с изобилие от всичко за което се сетите. 



     Всеки, който посети перлата на пустинята ще бъде изумен и ще желае да се връща отново пак и пак...