петък, 12 юли 2013 г.

МАЛДИВИ - Разкош, Екзотика и Слънце

     Ще напиша основна информация за Малдивиде с която да ви стане интересно и всеки един от вас да пожелае да посети това екзотично, райско кътче на Земята.


     Острова държава състояща се от група атоли с около 1190 малки коралови островчета, от които само 203 обитаеми, намираща се на около 700 км югозападно от Шри Ланка. Това са най - ниските острови на Земята, като най - високата точка е 2,3 метра. Бавно в годините островите се заливат и постепенно губят от своята площ. През последното столетие нивото на океана се е повишило с 20 см. Прогнозата е , че до 30-40 години островите ще изчезнат напълно, ще се скрият в дълбините на Индийския океан. Там е вечно лято, температурата на въздуха целогодишно е от 24 до 33 градуса.



     Всички си имаме някакви представи за рая, но всеки който е бил там няма да се поколебае, че именно там е мястото. Красотата е спираща дъха, поразителна гледка към изумрудения океан и безкрайния бял пясък с екзотичните палми. Неможе да не забележите и коралите, които се показват през прозрачната вода и цветнитев рибки, които плуват безгрижно в топлата вода.

     Ако се чудите къде да изкарате медения си месец след сватбата - няма по - подходящо място от Малдивите. Няма да скучаете и за минута тук. Беден ми е речника да опиша колко разнообразни развлечения предлагат на островите, в зависимост от това какво обичате да правите. Има безкрайно много ресторанти, барове, СПА центрове, всякакви невероятно приятни масажи, подводно плуване, плуване с корабче, подводница или въздушно такси и какви ли не други разнообразни удоволствия.


     Тук е най - голямото спокойствие на Земята. Плаж, море и слънце - съвършенство! Пъстрите коралови градини отвеждат на незабравимо пътешествие в топлите морски дълбини. Приказка, която посреща първите слънчеви лъчи и изпраща залеза.