петък, 12 юли 2013 г.

МАЛДИВИ - Разкош, Екзотика и Слънце

     Ще напиша основна информация за Малдивиде с която да ви стане интересно и всеки един от вас да пожелае да посети това екзотично, райско кътче на Земята.


     Острова държава състояща се от група атоли с около 1190 малки коралови островчета, от които само 203 обитаеми, намираща се на около 700 км югозападно от Шри Ланка. Това са най - ниските острови на Земята, като най - високата точка е 2,3 метра. Бавно в годините островите се заливат и постепенно губят от своята площ. През последното столетие нивото на океана се е повишило с 20 см. Прогнозата е , че до 30-40 години островите ще изчезнат напълно, ще се скрият в дълбините на Индийския океан. Там е вечно лято, температурата на въздуха целогодишно е от 24 до 33 градуса.



     Всички си имаме някакви представи за рая, но всеки който е бил там няма да се поколебае, че именно там е мястото. Красотата е спираща дъха, поразителна гледка към изумрудения океан и безкрайния бял пясък с екзотичните палми. Неможе да не забележите и коралите, които се показват през прозрачната вода и цветнитев рибки, които плуват безгрижно в топлата вода.

     Ако се чудите къде да изкарате медения си месец след сватбата - няма по - подходящо място от Малдивите. Няма да скучаете и за минута тук. Беден ми е речника да опиша колко разнообразни развлечения предлагат на островите, в зависимост от това какво обичате да правите. Има безкрайно много ресторанти, барове, СПА центрове, всякакви невероятно приятни масажи, подводно плуване, плуване с корабче, подводница или въздушно такси и какви ли не други разнообразни удоволствия.


     Тук е най - голямото спокойствие на Земята. Плаж, море и слънце - съвършенство! Пъстрите коралови градини отвеждат на незабравимо пътешествие в топлите морски дълбини. Приказка, която посреща първите слънчеви лъчи и изпраща залеза.
   
   


1 коментар:

  1. Ееееееееееех,ако бях син или роднина на някой богаташ или супер-такъв като Марк Зукербърг,щях да съм там,и нямаше да мисля всеки ден как да ставам рано за работа,как да обработвам,пиша,разнасям поща,тежки реклами по пощ.кутии,да се боря със затворени входове,и т.н...

    ОтговорИзтриване